Tala Fou

Ua fa'amanuiaina e Samsung Electronics se fa'aaliga tioata vai fe'avea'i (LCD) fa'atasi ma le umi fa'ata'oto o le 7 inisi.O lenei tekinolosi e mafai ona faʻaaogaina i se aso i oloa e pei o pepa eletise.

E ui lava o lenei ituaiga o faʻaaliga e tutusa ma le faʻaogaina o mata LCD o loʻo faʻaogaina i luga o TV poʻo api, o mea latou te faʻaogaina e matua ese lava-o le tasi e faʻaaoga tioata malō ae o le isi e faʻaogaina le palasitika fetuutuunai.

O le faʻaaliga fou a Samsung o loʻo i ai se iugafono o le 640 × 480, ma o lona pito i luga e faaluaina o se isi oloa faʻapena faʻaalia ia Ianuari i lenei tausaga.

Ole tele o tekinolosi eseese o lo'o taumafai nei e avea ma fa'ata'ita'iga mo lau fa'aaliga fetu'una'i, maualalo le malosi.Philips ma le kamupani amata E Ink fa'aalia fonuka e ala i le tu'ufa'atasia o tekonolosi microcapsule uliuli ma paepae i luga o le lau.E le pei o le LCD, o le fa'aaliga a E Ink e le mana'omia se moli i tua, o lea e fa'aitiitia ai le malosi.Ua fa'aogaina e Sony lenei mata e fai ai se pepa fa'aeletoroni.

Ae i le taimi lava e tasi, o isi kamupani o loʻo faʻamalosia foi le atinaʻeina o le OLED (diode moli-emitting) faʻaalia e faʻaitiitia ai le malosi nai lo LCD.

Ua faʻaalu e Samsung le tele o tupe i le atinaʻeina o tekinolosi OLED ma ua uma ona faʻaogaina lenei tekonolosi i nisi o ana telefoni feaveaʻi ma ata TV.Ae ui i lea, o le OLED o se tekinolosi fou lava, ma o lona susulu, umi ma le faʻatinoga e leʻi faʻaleleia.I se faʻatusatusaga, o le tele o faʻamanuiaga o le LCD e manino i tagata uma.

O lenei laulau fetu'utu'una'i LCD na fa'amae'aina i lalo o le tolu tausaga o le atina'eina o poloketi fa'atupeina e Samsung ma le Matagaluega o Alamanuia ma Malosiaga a Korea.


Taimi meli: Ian-11-2021