Tala Fou

I le avea ai o le iPhone 12Pro faʻapitoa faʻapitoa, na faʻaalia e Apple lenei vaega e avea ma ana faʻatauga autu i le faʻalauiloaina o oloa fou.

O le a la le faatulagaga RAW.

O le RAW format o le "RAW Image Format", o lona uiga "le faʻaaogaina".O le ata o loʻo faʻamauina i le RAW faʻamaumauga o faʻamatalaga mataʻutia o le faʻailoga o le malamalama na puʻeina e le ata o le ata ma liua i le faʻailoga numera.

iPhone faʻaalia RAW

I le taimi ua tuanaʻi, na matou ave le JPEG format, ona otometi lava lea ona faʻapipiʻiina ma faʻagasolo i se faila faʻapipiʻi mo le teuina.I le faʻagasologa o le faʻaogaina ma le faʻamalosi, o faʻamatalaga muamua o le ata, e pei o le paleni paʻepaʻe, lagona, tapuni saoasaoa ma isi faʻamatalaga, e faʻamautu i faʻamatalaga patino.

Fa'aaliga iPhone RAW-2

Afai tatou te le faamalieina i se ata e pei o le pogisa tele pe susulu tele.

I le taimi o le fetuutuunaiga, e ono fa'aleagaina le tulaga lelei o ata o ata o le JPEG.O le uiga masani o le faateleina o le pisapisao ma le lanu lanu.

O le RAW format e mafai ona faʻamaumau faʻamatalaga muamua o le ata, ae naʻo le tutusa ma se taula taula.Mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o se tusi, o ituaiga uma o faʻamatalaga mata e mafai ona fetuutuunai i le loto i totonu o se numera o itulau, ma o le ata o le a le pa'ū.O le JPEG format e pei o se fasipepa, e faʻatapulaʻa i le "tasi itulau" i le taimi o fetuunaiga, ma le faʻaogaina e maualalo.

Pro raw 3

O le a le eseesega i le va o ata ProRAW ma RAW?

O le ProRAW e mafai ai e tagata e fiafia i ata pue ona pu'e ata i le RAW format pe fa'aoga le tekonolosi fa'akomepiuta a Apple.E mafai ona maua ai le tele o galuega o le tele-frame image processing ma computational photography, e pei o le Deep Fusion ma le atamai HDR, faʻatasi ma le loloto ma le latitude o le RAW format.

Ina ia ausia lenei galuega, ua fausia e Apple se paipa ata fou e tuʻufaʻatasia ai faʻamatalaga eseese o loʻo faʻatautaia e le PPU, GPU, ISP ma le NPU i se faila ata loloto fou.Ae o mea e pei o le fa'ai'ai, paleni pa'epa'e, ma fa'afanua leo e avea ma fa'ata'otoga o ata nai lo le tu'u sa'o i totonu o le ata.I lenei auala, e mafai e tagata faʻaoga ona faʻaogaina lanu, faʻamatalaga, ma le faʻaogaina o mea.

PRO RAW 4

I le Aotelega: Faʻatusatusa i faila RAW na fanaina e le isi polokalame, ProRAW faʻaopoopoina tekinolosi faʻapipiʻi ata.I le aʻoaʻoga, o le a sili atu le lelei, tuʻu ai le tele o avanoa avanoa mo tagata foafoa.


Taimi meli: Tes-22-2020